In Harderwijk kunnen kinderen vier weken lang spelen en leren over beroepen in de bouw

In Harderwijk kunnen kinderen vier weken lang spelen en leren over beroepen in de bouw. Op het themapark mogen ze zelf met kranen en graafmachines aan de gang en verdwalen in het ‘grootste riooldoolhof van Europa’. Dat meldt Omroep Gelderland.

De bouw in Nederland staat voor een aantal enorme opgaven. Naast allerlei zaken zoals stikstof en de stijgende prijs van bouwmaterialen speelt ook een groot gebrek aan mankracht de sector parten. Bouwend Nederland hoopt dat de kinderen die in Harderwijk het themapark bezoeken in de toekomst een beroep in de bouw kiezen. “We laten ze hier ermee kennis maken. Hoe gebeurt dat? In plaats van dat een gebouw al af is, leer je hoe dat gebeurt en hoe dat eruitziet. Alle stappen, op een leuke speelse manier.”

Dit ademt bouw

Bouwend Nederland is de belangenbehartiger voor bedrijven in de bouw en de infrastructuur. Zij hebben het themapark ‘Wij bouwen de Toekomst’ neergezet in Harderwijk, op een plek waar normaal ook les wordt gegeven aan bouwvakkers. “We zitten op het bouw- en infrapark. Hier worden mensen opgeleid en dit ademt ‘bouw’, alleen is nu de doelgroep wat jonger.”

In de graafmachine

Het themapark vraagt toegang voor kinderen en ouders. Binnen kunnen zij leren hoe een huis wordt gebouwd bij een musical, en daarnaast kunnen ze spelen in automatische kranen en graafmachines, rondrijden op een skelter en verdwalen in een doolhof van rioolbuizen. Volgens de organisatie ‘het grootste riooldoolhof van Europa’. Het themapark is open tot en met 20 augustus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *