Inloopavond laadpalen in Putten vanavond tussen 19.00 en 20.30 uur in De Aker

In Putten is er vanavond een inloopavond rond laadpalen in zalencentrum en Congrescentrum de Aker, aan het Fontanusplein 2. De inloopavond is van 19.00 tot 20.30 uur. Inwoners kunnen zo meebepalen waar laadpalen worden geplaatst. Ook al lijkt het aantal elektrische auto’s dat rondrijdt in Putten nog mee te vallen. Dit wordt anders. Over een aantal jaren worden er geen nieuwe benzineauto’s meer verkocht. Dit is slechts een van de maatregelen in de wereldwijde strijd tegen CO2-uitstoot. Bekijk de toekomstige locaties voor gemeentelijke laadpalen hier:
https://participatie.evmaps.nl/putten.

Voorsorteren op de vraag naar laadpalen
Elektrische auto’s tanken aan laadpalen. Om te voorkomen dat er een tekort komt aan laadpalen, sorteert de gemeente Putten daar alvast op voor. Want wachten tot iedereen in Putten elektrisch rijdt en dan laadpalen plaatsen is niet handig, zo stelt de gemeente.

Wat er al is aan laadpalen
Op dit moment zijn er in Putten 100 laadpalen beschikbaar. Iedere laadpaal heeft 2 stekkers, dus in totaal zijn er 200 laadpunten. Alle stekkers op de eigen oprit zijn hierbij niet meegerekend. Maar zoals gezegd, dit zijn niet voldoende laadpunten voor de toenemende vraag.

Wat er gaat komen
Proactief plaatst de gemeente alvast 13 laadpalen, daarover is geen inspraak meer mogelijk. Vooruitlopend op de vraag is dit bijvoorbeeld bij sportvelden en de begraafplaats. Daarnaast zijn er nog 36 plaatsen uitgekozen waarvan inwoners wel iets mogen vinden. Deze plaatsen zijn niet zomaar aangewezen. Daar is het nodige denkwerk en onderzoek aan vooraf gegaan. Er is rekening gehouden met:

  • Laagspanningskabels in de grond. Zonder kabels geen elektriciteit.
  • Haakse parkeervakken voor de veiligheid. Om kabels op de weg te voorkomen.
  • Uitzicht. Dus zo weinig mogelijk voor iemands deur of raam.
  • Groenvoorziening. Een paal naast een diepgewortelde boom is geen goede locatie.
  • Parkeerdruk. Het moet niet zo zijn dat er een tekort aan parkeerruimte ontstaat.

Online een mening geven over gemeentelijke laadpalen kan via https://participatie.evmaps.nl/putten.

Laadpaal aanvragen
Bent u er dan over een aantal jaren (of eerder) zelf aan toe om een aanvraag in te dienen voor een laadpaal in uw omgeving, dan weet u alvast waar u een laadpaal kunt verwachten. Die bewuste locatie kan op dat moment dan ook worden ontwikkeld. Een laadpaal aanvragen kan via https://www.putten.nl/Inwoners/Parkeren_verkeer_vervoer/Laadpaal_aanvragen.

Geen getouwtrek om kabels
Een kabel vanuit huis of schuur richting auto rollen is natuurlijk ook een optie, alleen niet wenselijk. Dit is waarom: kabels over de stoep is vragen om ongelukken. Mensen kunnen erover struikelen, en alles wat over de kabel heenrijdt kan de kabel beschadigen. Beschadigde kabels zijn brandgevaarlijk. Gootjes in de stoep om de kabels doorheen te trekken, zijn een optie, maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Misschien kan dit wel vanuit het ene huis, maar bijvoorbeeld niet vanuit dat van de buurman in verband met groenvoorziening voor zijn deur.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *