Inrichting Markt Ermelo na jarenlang plannen maken van start

De inrichting van de Markt in Ermelo gaat na jarenlang plannen maken van start. Acht jaar geleden presenteerde toenmalig wethouder Jan van den Bosch de toekomstplannen voor Markt 2.0. Nu, acht jaar later, zal het college het aantal toegezegde parkeerplaatsen realiseren. Inmiddels is de uitbreiding van de PLUS supermarkt en de nieuwbouw van de Action klaar. De ALDI en bijbehorende woningbouw met parkeergarage zullen volgen.

Op en rond de Markt worden minimaal 360 parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan 250 in de blauwe zone. Daarmee voldoet de gemeente aan de contractuele afspraken met de ondernemers rond de Markt. In het ontwerp zijn ook parkeerplekken voor mindervaliden, fietsparkeerplaatsen, laadpalen en ondergrondse vuilcontainers opgenomen.
Het inrichtingsplan legt een sterke nadruk op behoud van waardevolle bomen met een goede levensverwachting. Bomen die noodzakelijkerwijs moeten worden verplaatst of verwijderd, zullen worden gecompenseerd. Bovendien omvat het ontwerp maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken, waaronder waterberging om wateroverlast te voorkomen.

Parkeerdruk tijdens bouwwerkzaamheden

Gedurende de bouwactiviteiten en transporten zullen tijdelijk parkeerplaatsen vervallen, wat kan resulteren in verhoogde parkeerdruk in de komende jaren. Het minimaliseren van overlast voor omwonenden staat hierbij hoog op de agenda. Er wordt nauwlettend gekeken naar het waarborgen van voldoende parkeergelegenheid tijdens de werkzaamheden. Het geselecteerde inrichtingsplan zal nu aan de gemeenteraad worden gepresenteerd. Tevens wordt de gemeenteraad verzocht om financiële middelen beschikbaar te stellen, zodat de realisatie van de Markt 2.0 van start kan gaan.

Bron: Ermelo van nu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *