Inspiratiebijeenkomst voor het Verhaal van Putten

Inwoners van Putten die het belangrijk vinden dat de Puttense geschiedenis vastgelegd wordt en op een eigentijdse manier wordt doorverteld aan de huidige generatie, worden door de gemeente Putten en Erfgoed Gelderland uitgenodigd voor een inspiratiebijeenkomst over het Verhaal van Putten. Deze bijeenkomst is de officiële aftrap van het project en vindt plaats op donderdagavond 12 april vanaf 19.15 uur in de theaterzaal van Stroud.

De geschiedenis op eigentijdse manier vertellen
Verhaal van Putten is een initiatief vanuit de gemeenteraad. Het project wordt uitgevoerd door Erfgoed Gelderland namens de gemeente Putten in samenwerking met Stichting Oktober ’44 en het Puttens Historisch Genootschap.

Doel van het project is om samen met inwoners de Puttense geschiedenis op een eigentijdse manier te blijven vertellen aan jong en oud. In het project krijgt Putten tijdens en na de Tweede Wereldoorlog een prominente plek. Daarnaast wordt de Puttense Canon uitgebreid met geschiedkundige verhalen. Ook komt er ruimte voor bijzondere persoonlijke verhalen over het leven in Putten. De opbrengst van het project zal in het najaar van 2019, 75 jaar na de razzia, onder andere beschikbaar zijn via de interactieve website Verhaal van Putten.

Doel van de inspiratiebijeenkomst
De inspiratiebijeenkomst op 12 april is bedoeld om thema’s te verzamelen die niet mogen ontbreken bij de uitbreiding van de Puttense Canon (geschiedverhalen) én om bijzondere persoonlijke verhalen te verzamelen. Daarnaast is de bijeenkomst bedoeld om vrijwilligers te werven die getraind willen worden als interviewer. Deze interviewers gaan verhalen, die in sommige geval verloren dreigen te gaan, opschrijven. Tijdens de bijeenkomst vindt er een inventarisatie plaats van mensen die interessant zijn om geïnterviewd te worden.

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die met hun bijdrage het Verhaal van Putten vorm willen geven. Concreet zoeken we naar mensen die mee willen werken als interviewer, onderzoeker of auteur. Ook mensen die zelf herinneringen willen aandragen en mensen die anderen uit hun omgeving bij het project willen betrekken zijn welkom tijdens de inspiratiebijeenkomst. Bovendien zijn medewerkers van zorginstellingen, basisscholen, het voortgezet onderwijs, toeristische partijen en andere kenners van Putten van harte uitgenodigd.

Programma
19.15 uur: inloop met koffie/thee en een lokale lekkernij

19.30 uur: welkomstwoord van de wethouder

19.40 uur: uitleg over het project door projectleider Jette Jansen

19.50 uur: kennismaken met de interviewtechniek ‘oral history’ en de Puttense Canon

20.30 uur: korte pauze

20.45 uur: verzamelen van Puttense thema’s, verhalen en historische locaties

21.45 uur: napraten onder het genot van een borrel

Aanmelden
Tot zaterdag 7 april is aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst op 12 april mogelijk door een e-mail te sturen naar communicatie@putten.nl onder vermelding van ‘Verhaal van Putten’.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Een gedachte over “Inspiratiebijeenkomst voor het Verhaal van Putten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *