Inspiratieochtend Biodiversiteit op en om het erf Hierden

Inwoners van Harderwijk die meer wilde bijen en vlinders op en rond hun erf willen, kunnen terecht bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Die organiseert op 4 september een inspiratieochtend over biodiversiteit voor inwoners van de gemeente Harderwijk. Deelnemers zien op een erf inspirerende voorbeelden hoe ze hun tuin of erf aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschapselementen als bloemrijk grasland, heggen, knotbomen en poelen in het belang van allerlei dieren. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden

De inspiratieochtend maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden. Een van de onderdelen van dit project is het opstellen van plannen voor en het aanleggen van vijf bijenoases aan de stadsranden (0,5 ha).  Een bijenoase bestaat uit een terrein met kruidenrijk maaisel of waar ingezaaid wordt (afhankelijk van de locatie), met aanplant van bosplantsoen en een boomgaard van 15 hoogstamfruitbomen en het maken van een insectenhotel.

Aanmelden

De inspiratieochtend vindt plaats op zaterdagochtend 4 september 2021 tussen 10.00 en 12.30 uur.  Aanmelden kan via een aanmeldformulier op de website van landschapsbeheergelderland. Hier is ook meer informatie te vinden over het project Bloeiend Bijenlandschap Harderwijk en Hierden.

Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Grievink van SLG, m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl of 06 51 83 98 88. Het biodiversiteitsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en de gemeente Harderwijk. Buitenactiviteiten zijn onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *