Intentieverklaring voor gastvrije ontvangstlocatie Veluwetransferium getekend

Stichting Nunspeet uit de Kunst, Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe (SNIV) en Outdoor Centrum Nunspeet hebben een intentieverklaring ondertekend om de mogelijkheden te onderzoeken voor een gastvrije ontvangstlocatie op het Veluwetransferium in Bezoekerscentrum Nunspeet. Het tekenen van de verklaring is de start van een vorm van samenwerking tussen de partijen.

Het Veluwetransferium wordt de komende tijd ontwikkeld tot de zogenaamde ‘Poort van de Veluwe’, en daar hoort wat betreft de organisaties een gastvrije ontvangstlocatie bij. Dit houdt in dat er een onder andere informatiepunt over de omgeving met fiets- en wandelroutes en activiteiten moet komen. Stichting Nunspeet uit de Kunst, Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe (SNIV) en Outdoor Centrum Nunspeet onderzoeken nu samen de mogelijkheden om een goede invulling te geven aan zo’n gastvrije ontvangstlocatie in Bezoekerscentrum Nunspeet.

Samenwerking

De partijen gaan onderzoeken op welke manier de informatievoorziening en de winkel met elkaar gerund kunnen worden en welke voorwaarden hier aan ten grondslag komen te liggen. Uitganspunt is dat medewerkers en vrijwilligers een plek blijven houden en ieder zijn eigen rol behoudt. De concrete invulling wordt onderzocht door een werkgroep met vertegenwoordiging uit de verschillende partijen. Zij zullen de komende maanden met het onderzoek bezig zijn.

Versterken

De partijen zijn blij met het tekenen van de verklaring. Hendrik-Jan Borsboom, eigenaar van Outdoor Centrum Nunspeet en van het gehele pand: ‘Met deze verklaring kunnen we met elkaar de invulling onderzoeken, waarbij ieder zijn eigen taken kan uitvoeren en elkaar kan versterken en aanvullen in de informatievoorziening, kennis en natuureducatie.’ Koos Meijer, voorzitter van de Stichting Natuureducatie en Informatie Veluwe, sluit zich bij Borsboom aan: ‘Samen kan je veel meer bereiken in de bezetting, kennisoverdracht en het gastvrije ontvangst, waarbij het voor ons belangrijk is dat de vrijwilligers die nu ook werkzaam zijn daarin met hetzelfde enthousiasme bij betrokken blijven.’ Voorzitter van Nunspeet uit de Kunst, Dick van Hemmen, stelt dat de intentieverklaring bovendien ook een intentie uitspreekt over de toekomst: ‘Bij de poort van de Veluwe hoort een goede ontvangstlocatie, dus gastheerschap. Om nu al wel bezig te zijn met de toekomst is het belangrijk om vast verder te kijken.’

Bron: RTVNunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *