Intertoys failliet, winkels in de regio blijven voorlopig open

Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd. Het bedrijf heeft in onze regio vestigingen in onder andere Barneveld, Ermelo, Harderwijk Centrum, Harderwijk Drielanden, Nijkerk, Putten, Voorthuizen en Zeewolde.

Mogelijk niet alle winkels definitief dicht
Of alle winkels in deze regio dichtgaan, is niet duidelijk. Van de in totaal 400 vestigingen van Intertoys in Nederland en België zijn ongeveer 100 winkels in handen van zelfstandige ondernemers. Als Intertoys failliet gaat, dan valt een franchise daar niet automatisch onder. Het faillissement kan wel impact hebben voor de bedrijfsvoering van die franchisers. Zo vallen bijvoorbeeld de voordelen weg die ze hadden op het gebied van logistiek en inkoop. Veel franchiseondernemers lieten de afgelopen week al weten door te gaan.

De winkels in België vallen overigens buiten het faillissement. Bij onze zuiderburen wordt gesproken met één overnamepartij, zo laat een woordvoerder weten.

, , ,

Geef een reactie