Intocht Sinterklaas in Harderwijk

Op zaterdag 18 november zetten Sint en zijn Pieten voet aan wal in Harderwijk. Vanaf 11.00 uur begint het voorprogramma totdat de Pakjesboot rond 11.30 uur in de haven aan zal komen. Na een welkomstwoord van burgemeester Harm-Jan van Schaik vertrekt de Sinterklaasstoet via de route Havendam – Scheepssingel – Kuipwal –Vitringasingel – Smeepoortstraat – Donkerstraat – Markt – Wolleweverstraat – Schoenmakerstraat – Kromhoutsteeg – Vischmarkt naar de Markt.

Dit jaar wordt de Vischmarkt omgedoopt tot het Sinterklaasdorp waar vanaf 13.00 uur de kinderen welkom zijn. Meer informatie: www.sinterklaasharderwijk.nl/informatie-intocht. Kinderen die hun ouders zoeken, worden opgevangen in het Havenkantoor, op de Vischmarkt bij de caravan van het Rode Kruis en op de Markt bij het oude stadhuis.

Kom op de fiets
Het is raadzaam om met de fiets naar de intocht te komen. Met de verwachte opkomst zijn parkeerplekken schaars. Op het grasveld naast het parkeerterrein Scheepssingel wordt een tijdelijke fietsenstalling gerealiseerd. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk hier uw fiets te stallen en te voet verder te gaan richting haven en Vischmarkt.

De Havendam is in verband met de intocht afgesloten voor al het verkeer tussen 10.30 en 13.00 uur vanaf de Scheepssingel en vanaf de Strandboulevard ter hoogte van de Hoogstraat. Parkeervergunninghouders worden geïnformeerd over alternatieve parkeerplekken. In verband met de sinterklaasoptocht is het vanaf 9.00 uur tot 13.30 uur niet toegestaan fietsen te stallen in de Hondegatstraat.

De politie zal tijdens dit evenement extra toezien op het verbod van drones.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *