Intocht Sinterklaas in Harderwijk

Op zaterdag 17 november zetten Sint en zijn Pieten voet aan wal in Harderwijk. Vanaf 11.00 uur begint het voorprogramma totdat de Pakjesboot rond 11.30 uur in de Strandhaven (tegenover de Vischpoort) aankomt. Na een welkomstwoord van burgemeester Harm-Jan van Schaik vertrekt de Sinterklaasstoet via de route Boulevard – Vijhestraat – Smeepoortstraat – Donkerstraat – Markt – Wolleweverstraat – Schoenmakerstraat – Vischmarkt.

Dit jaar wordt de Vischmarkt omgedoopt tot het Sinterklaasdorp waar vanaf 13.00 uur de kinderen welkom zijn. Kinderen die hun ouders zoeken, worden opgevangen bij de Vischpoortbrug, op de Vischmarkt bij de tent van het Rode Kruis en op de Markt bij het oude stadhuis. Meer informatie: www.sinterklaasharderwijk.nl.

Het is raadzaam om met de fiets naar deze intocht te komen. Met de verwachte opkomst zijn parkeerplekken schaars. Op het grasveld tegenover Monopole kunt u uw fiets stallen tegen de fietsparkeerpalen. Ook bij de Vischpoortbrug aan Dolfinariumzijde is een tijdelijke fietsenstalling. De Boulevard is in verband met de intocht afgesloten voor al het verkeer tussen 10.30 en 13.00 uur vanaf de Dolfinariumbrug tot en met Buiten de Bruggepoort. Ontheffinghouders worden geïnformeerd over alternatieve parkeerroutes.

Geef een reactie