Invallen in Barneveld en Nijkerk vanwege illegale Chinezen

De politie heeft afgelopen week drie personen aangehouden bij invallen op meerdere plekken in Barneveld en omgeving. Het gaat om drie mannen uit China, die illegaal in Nederland verblijven.

Ze woonden op plekken waar brandgevaar was en de elektra niet in orde was. Wie hen daar huisvestte, is nog niet bekend. Vermoedelijk waren ze ook illegaal aan het werk. De drie werden aangehouden op de Langstraat en in het centrum van Barneveld. Ze zitten voorlopig vast.

Gemeente nam voortouw

De gemeente Barneveld nam het initiatief voor de invallen na meldingen uit de samenleving. Mogelijk hebben inwoners van Barneveld bij de gemeente hun zorgen geuit over de woonsituatie of illegale arbeid van mensen in hun buurt. Ook in Scherpenzeel en Nijkerk werden panden doorzocht. Zover bekend zijn daarbij geen aanhoudingen verricht.

Bij de integrale controle werkten meerdere partijen samen: naast de gemeente Barneveld en de politie waren dat de naburige gemeenten Nijkerk en Scherpenzeel, maar ook de vreemdelingenpolitie en de omgevingsdienst. De focus lag op arbeidsmigranten, mensenhandel en illegaliteit.

Het blijft niet bij deze controle: er zullen er dit jaar nog minstens vier volgen, geeft een woordvoerder van Barneveld aan. De recent geïnstalleerde burgemeester Jacco van der Tak zegt dat zijn gemeente op deze manier ondermijnende criminaliteit op wil sporen en aan wil pakken.

Bron: dagblad de Stentor

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *