Inwoners Barneveld kunnen gebruikmaken van schoolkostenregeling

Inwoners van de gemeente Barneveld die schoolgaande kinderen hebben in de leeftijd van vier tot zestien jaar, en een bijstandsuitkering hebben of een laag inkomen, kunnen gebruikmaken van de schoolkostenregeling van de gemeente Barneveld. Met ingang van 1 september kan het hele jaar door een vergoeding worden aangevraagd.

Bij schoolgaande kinderen zijn er vaak indirecte schoolkosten. Denk aan kosten voor een rekenmachine, een schooltas, woordenboeken, pennen en stiften. Daarnaast vragen scholen een vrijwillige ouderbijdrage voor bijvoorbeeld schoolreisjes, excursies en culturele activiteiten. De gemeente heeft een regeling voor deze kosten.

Aanvragen
U kunt via www.berekenuwrechtplus.nl bekijken of u in aanmerking komt voor de schoolkostenregeling. Zo ja, dan kunt u direct de vergoeding aanvragen. U moet ook een bewijs van inschrijving van de school van uw kind bijvoegen. Het is handig om dit document bij de hand te hebben.

Wat is bij deze regeling een laag inkomen?
Als uw netto inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm is, geldt dat bij deze regeling als een laag inkomen. Ook is het belangrijk dat u niet te veel eigen vermogen hebt. Ook als u in een minnelijk of wettelijk schuldentraject zit, komen uw kinderen in aanmerking voor deze regeling.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *