Inwoners op weg helpen met vergroenen: 3 bijeenkomsten in mei en juni in Harderwijk

De klimaatverandering brengt steeds meer uitdagingen met zich mee. Een terras dat vol staat met water na een regenbui. Of een achtertuin die te warm is om in de zomer in te zitten. Het (meer) vergroenen van de tuin kan hiertegen helpen. Het kan voor inwoners lastig zijn om hiermee te beginnen. Maar ook kan het onduidelijk zijn wat de mogelijkheden zijn en waarbij de gemeente (financieel) kan helpen. Daarom organiseert de gemeente Harderwijk in mei en juni een informatieavond en 2 tuinworkshops voor inwoners. Aanmelden is noodzakelijk.  

Een groene(re) leefomgeving is goed voor de biodiversiteit en het klimaat, maar heeft ook een positief effect op de gezondheid. Harderwijk werkt aan een groenere en duurzamere gemeente, maar kan dat niet alleen.

Informatieavond huis & tuin vergroenen op dinsdag 28 mei (De Roef)

Waar te beginnen met vergroenen van de tuin? Tijdens de informatieavond informeert het Duurzaamheidsloket Noord Veluwe inwoners over alle mogelijkheden de tuin klimaatbestendiger te maken. Van grote tot kleine aanpassingen. Er wordt meer verteld over de subsidies die er in de gemeente beschikbaar zijn voor verschillende groene maatregelen. En wist u dat Harderwijk ook tuincoaches heeft die inwoners gratis van advies op maat kunnen voorzien? Ook zij zijn deze avond aanwezig.

  • Datum:             Dinsdag 28 mei 2024
  • Tijdstip:             19.30 (inloop 19:00) tot 21.30 uur
  • Locatie:             MFC De roef, Middelste Wei 2 Harderwijk

Aanmelden informatieavond 28 mei

Tuinworkshop op 27 mei en 3 juni in Harderwijk

Voor inwoners die aan de slag willen met vergroenen of hun tuin nóg klimaatbestendiger willen maken, is er een tuinworkshop. In kleine groepjes kunnen inwoners aan de slag met een gepersonaliseerde tuinschets. Hoe richt je een tuin mooi én klimaatvriendelijk in? Van water opvangen tot beschutting realiseren én een fijne plek creëren voor vogels en insecten. Marjan Deurloo van Juffie in ’t Groen vertelt alles over een klimaatvriendelijke en biodiverse tuin. Daar blijft het niet bij: tijdens de workshop wordt er toegewerkt naar een globaal vergroenplan voor de eigen tuin.

  • Datum: Maandag 27 mei en maandag 3 juni 2024
  • Tijdstip: 19.00 tot 21.00 uur
  • Locatie: De Rietmeen, Ouverturebaan 1-3 Harderwijk

Aanmelden

Stuur een mail naar pieter.kerpestein@regionaalenergieloket.nl

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *