Inwoners van Putten kiezen Halvinkhuizen als naam voor nieuwe woonwijk

De inwoners van Putten hebben Halvinkhuizen verkozen tot de naam van de nieuwe woonwijk. Met 43,6% van de stemmen liet Halvinkhuizen de andere twee namen ver achter zich. Scholtkampen en De Beitel kregen respectievelijk 28,5% en 27,9% van de stemmen. Het college van B en W stelt de naam Halvinkhuizen binnenkort officieel vast.

Toelichting bij de naam Halvinkhuizen
De Commissie Naamgeving Openbare Ruimte (CNOR) heeft een historische toelichting gegeven bij de namen. De commissie CNOR over Halvinkhuizen: “Het gebied met boerderijen dat we Halvinkhuizen (of Halvikhuizen) noemen, ligt eigenlijk voor een groot gedeelte naast het gebied waar de nieuwe woonwijk komt. De kleine boerderij Poitouwengoed, in de volksmond ook wel Piet-Ouwengoed geheten, ligt wel binnen het gebied van de nieuwe woonwijk.” Wethouder Koekkoek, wethouder nieuwe woningbouwlocaties, zegt hierover: “Vanuit historisch oogpunt was de naam Scholtkampen meer voor de hand liggend. Maar de inwoners mochten kiezen. De uitslag laat geen ruimte voor twijfel welke naam het meest geliefd is.”

Inzendingen inwoners
Tussen 16 en 28 juni konden inwoners van Putten hun stem uitbrengen op de naam voor de nieuwe woonwijk. Zij hadden de keuze uit drie namen die door de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte (CNOR) waren geselecteerd uit de ruim 50 inzendingen van inwoners eerder dit jaar.

Planning woonwijk Halvinkhuizen
Voordat de eerste paal van de nieuwe woonwijk in 2023/2024 de grond in gaat, moet er nog veel gebeuren. De Agenda van de Toekomst is opgesteld en de gemeente Putten werkt nu aan de Ontwikkelingsvisie. Daarna volgt het Stedenbouwkundig plan en het bouwrijp maken van de grond.

Meer over de nieuwe woonwijk Halvinkhuizen is hier te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *