Jeroen Joon waarnemend burgemeester Harderwijk

Commissaris van de Koning in Gelderland, John Berends, benoemt met ingang van 5 september 2023 Jeroen Joon tot waarnemend burgemeester van de gemeente Harderwijk. De heer Joon is 57 jaar en woont in Apeldoorn.

Harm-Jan van Schaik is na 10,5 jaar op 1 september 2023 gestopt als burgemeester van Harderwijk. Aan hem is per die datum eervol ontslag verleend. Aangezien nog niet kan worden voorzien in een opvolger, benoemt de commissaris een waarnemer.

Na een gesprek met de vertrouwenscommissie over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris de heer Joon voorgesteld als waarnemend burgemeester van Harderwijk. Vervolgens heeft de commissie vanavond, maandag 4 september, een kennismakingsgesprek met hem gehad. De commissie herkent de wensen van de gemeenteraad in de voordracht van de commissaris van de Koning en ziet de waarneming door de heer Joon dan ook met vertrouwen tegemoet.

Joon beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij is sinds 2018 wethouder en eerste locoburgemeester van de gemeente Apeldoorn. Daarvoor was hij onder meer wethouder en locoburgemeester in de gemeente Cuijk, wethouder in vestingstad Grave en raadslid in de gemeente Overbetuwe.
Hij heeft een achtergrond in het bedrijfsleven.

Foto gemeente Apeldoorn – fotograaf Gerhard Witteveen

Proces werving nieuwe burgemeester

De werving van een nieuwe burgemeester is een zorgvuldig traject en kost tijd. Het streven is dat de raad voor de zomer van 2024 haar aanbeveling doet voor de benoeming, met als doel de nieuwe burgemeester na de zomer van 2024 te installeren. Een definitieve planning van de procedure wordt bekend bij de aanbieding van de profielschets aan de commissaris van de Koning in het voorjaar van 2024.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad gaat nu aan de slag met het opstellen van de profielschets voor een nieuwe burgemeester van Harderwijk. De bedoeling is dat de inwoners van Harderwijk en Hierden worden betrokken bij de totstandkoming van de profielschets.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *