Jeugdlintje 2023 Harderwijk voor Daan van Ommen uit Hierden

De tienjarige Daan van Ommen uit Hierden heeft maandag het Jeugdlintje van de gemeente Harderwijk gekregen. Burgemeester Jeroen Joon en wethouder Maarten Reckman waren aanwezig op basisschool De Parel in Hierden om hem deze onderscheiding te geven.

Samen met zijn moeder heeft Daan afgelopen zomer een wandeling gemaakt. En niet zomaar een wandeling. Daan liep bijna 330 kilometer van West- naar Oost-Nederland om geld in te zamelen voor onderzoek naar epilepsie. Dit deed hij omdat hij iets wilde doen tegen de ziekte van zijn broertje. Inmiddels heeft hij met zijn actie al meer dan € 22.500,- opgehaald. Daarnaast zorgde hij ervoor dat epilepsie in de regionale en landelijke media weer onder de aandacht kwam.

Ieder jaar rond 20 november (de Dag voor de Rechten van het Kind) reikt de gemeente Harderwijk het jeugdlintje uit aan een jonge inwoner – tussen de 6 en 23 jaar – van de gemeente, die iets bijzonders heeft gedaan voor anderen. Dit jaar is dat dus Daan van Ommen. Volgens de jury is Daan met zijn actie een voorbeeld voor jongeren en ouderen in Harderwijk en Hierden. Deze bijzondere prestatie verdient dan ook het Jeugdlintje 2023.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *