Jonge ondernemers New York Pizza Ermelo voor de rechter

Dinsdag stonden de jonge ondernemers Anne en Arjen Swart in de rechtbank. Dit in de hoop dat hun bedrijf New York Pizza open kan blijven en dat de opgelegde dwangsom van tafel gaat, meldt de website Ermelo van Nu. In de zomer van 2019 werd er voor het pand aan de Stationsstraat een aanvraag omgevingsvergunning voor functiewijziging gedaan. Waar de bestemming detailhandel was vroeg de pandeigenaar dit om te zetten naar horeca categorie 2.2. De gemeente heeft niet tijdig op deze aanvraag geantwoord met als gevolg dat van rechtswege de vergunning is verleend. Op 7 april 2020 kwam er een beslissing op bezwaar waarbij het besluit van 22 augustus 2019 volledig is heroverwogen en is besloten om de vergunning alsnog te verlenen met toepassing van het parkeerfonds. Uiteindelijk maakte de pandeigenaar bezwaar tegen de opgelegde parkeernorm en de hoogte van de bijdrage in het parkeerfonds. Dat bezwaar is bij de rechtbank niet in behandeling genomen, omdat de rechter het besluit om de vergunning te verlenen vernietigde. De gemeente moest volgens de rechter beter beargumenteren waarom de volledige horeca categorie 2 was verleend in plaats van alleen het aangevraagde.

Betrokken
Ondertussen hebben de ondernemers van New York Pizza een onafhankelijk verkeersonderzoek gedaan. ,,Meer dan tachtig procent van onze bestellingen wordt bezorgd. Omgerekend komt er slechts één klant per uur in onze zaak.” De ondernemers van New York Pizza voelen zich ook verantwoordelijk voor de 35 werknemers.

Onvoldoende motivering
Afgelopen zomer deed de rechter uitspraak op het beroep. De beslissing op bezwaar van 7 april 2020 werd vernietigd wegens onvoldoende motivering dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Door de vernietiging van het besluit herleefde de vergunning voor 22 augustus 2019. De rechter gaf het college opdracht om een nieuw besluit te nemen op het bezwaar. Daarmee werd uiteindelijk de vergunning ingetrokken. En dat heeft volgens Arjen en Anne Swart alle deuren dichtgegooid. ,,We willen vooral kijken naar wat er wel kan,” zegt Swart. ,,Bijvoorbeeld door rekening te houden met onze openingstijden of over te gaan op 100% bezorgen.” Ook het storten in het parkeerfonds blijft voor de ondernemers een optie. Arjen Swart blijft hoopvol. ,,Het is vreemd dat de gemeente eerst de komst van ons bedrijf heeft verdedigd bij de rechter en dat er nu niets meer mogelijk is,” aldus de Ermelose website.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *