Jongeren geven advies over Ermelose heide

De Ermelose heide wordt druk bezocht. Door mensen die er rust zoeken maar ook door mensen die juist graag hun energie kwijt willen. De heide heeft last van deze drukte. En de bezoekers soms ook van elkaar. Daarom zoekt de gemeente Ermelo naar een goede balans tussen recreatie en de natuur. Ermelo vroeg leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek om mee te denken. De leerlingen kwamen met goede creatieve ideeën en adviezen.

De leerlingen bogen zich een paar weken over de problematiek op de Ermelose heide. Het Jongeren Adviesbureau van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) Gelderland hielp hen hierbij. Samen deden ze onderzoek naar de planten en dieren op de heide. En naar wat bezoekers op de heide willen doen.

Drie Jongeren Adviesbureaus hebben hun advies gepresenteerd aan wethouder Leo van der Velden. Zo adviseerden ze een brug over de drukke weg, om de gebieden en natuur veilig te verbinden. Ook gaven ze advies over hondenlosloopgebieden, nieuwe parkeerplekken en andere plekken voor  prullenbakken. Ermelo neemt de ideeën mee in de nieuwe gemeentelijke plannen.  

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.