Kaart Bodemkwaliteit PFAS Noord-Veluwe beschikbaar

Het college van Ermelo heeft de ´Noord-Veluwe bodemkwaliteitskaart PFAS´ bepaald. De Omgevingsdienst Noord-Veluwe (ODNV) heeft deze kaart gemaakt. De kaart biedt hulp bij het verplaatsen van grond met PFAS in de regio Noord-Veluwe.

PFAS
PFAS is een verzamelnaam voor poly- en perfluoralkylstoffen die niet in het milieu voorkomen. PFAS zit op veel plekken in de grond, grondwater en de waterbodem.

Bodemkwaliteit
De kaart is gemaakt, vanwege de landelijke regels voor het opnieuw gebruiken van grond en baggerspecie met PFAS. De kaart is gemaakt op basis van nieuw en bestaand onderzoek van de bodem. Op de kaart is af te lezen wat de mogelijkheden zijn voor afvoer van de grond.

Makkelijker verplaatsen van grond
Met de PFAS kwaliteitskaart voor de bodem is het makkelijker om grond met PFAS binnen de regio Noord Veluwe te verplaatsen. Met deze kaart is het keuren van grond en bodemonderzoek van ontvangende locaties niet meer nodig. Hiermee worden vertragingen in het werk en onnodige kosten voorkomen. Ook wordt zo voorkomen dat herbruikbare grond verkeerd wordt afgevoerd.

,

Geef een reactie