Keolis moet bijna drie miljoen betalen aan Gelderland, Overijssel en Flevoland

Vervoersbedrijf Keolis moet bijna drie miljoen betalen aan de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. Het bedrijf sjoemelde met een mega-klus, meldt Omroep Gelderland.

Er waren geheime documenten waarin stond dat de producenten geen boetes hoefden te betalen als een deel van de vloot, buurtbussen, niet op tijd werden geleverd. “Er is eigenlijk vals spel gespeeld”, zei gedeputeerde Jan van der Meer daarover. Keolis raakte de aanbesteding voor de drie provincies kwijt en moet nu ook opdraaien voor de gemaakte kosten: 2,9 miljoen euro. Dat gaat onder meer over de inzet van ambtenaren, de kosten van rechtsbijstand en ingewonnen advies.

Kosten ambtenaren en advies
In de overeenkomst van de schade, zo schrijft de provincie, is ook opgenomen dat er geen juridische zaken meer volgen. “Het alternatief, gerechtelijke procedures, zijn langdurige trajecten. Voor Keolis heeft het sluiten van de overeenkomst als voordeel dat daarmee verdere reputatieschade wordt voorkomen.”

Op dit moment rijdt Keolis nog wel op de trajecten, dat gaat om een zogenoemde noodconcessie. In Gelderland is dat vooral op de Veluwe onder de naam Rrreis. Die concessie zorgt ervoor dat de bussen toch konden blijven rijden.

Komende maand begint de hele aanbestedingsprocedure opnieuw.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *