Kinderen in Harderwijk en Hierden planten 180 bomen tijdens Boomfeestdag

Tijdens de Boomfeestdag op woensdag 8 maart hebben 360 leerlingen van 13 basisscholen uit Harderwijk en Hierden 180 bomen geplant op een stuk natuurontwikkeling achter Lorentz II en III. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Martijn Pijnenburg. Ook deden de kinderen een speurtocht met opdrachten met Zapp presentatrice Janouk Kelderman.

Activiteiten voor groepen 6 en 7

Naast het planten van bomen door achtstegroepers zijn er ook activiteiten voor de groepen 6 en 7 in de week van de Boomfeestdag. Onder begeleiding van boswachters maken leerlingen van groep 6 een boswandeling. Leerlingen van groep 7 steken de handen uit de mouwen bij een bosbeheeractiviteit. Zo doen er in totaal meer dan 650 basisschool leerlingen mee aan de activiteiten rondom de Boomfeestdag.

Kinderen enthousiast maken voor de natuur

De gemeente Harderwijk tekende in 2017 een intentieverklaring om er als gemeente voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een eigen boom planten tijdens zijn of haar tijd op de basisschool. De gemeente en De Hortus willen eraan bijdragen dat zoveel mogelijk leerlingen kennis maken met het grote belang van bomen voor de leefomgeving en hen enthousiast maken voor de natuur. Wethouder Pijnenburg onderstreept het belang hiervan: “Het meedoen aan de Boomfeestdag maakt kinderen op een speelse en leuke manier bewust van wat bomen doen voor hun leefomgeving.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *