Koninklijke Erepenning voor Vereniging Bijenteelt Putten

Burgemeester Lambooij heeft de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Vereniging Bijenteelt Putten.
Op 10 september 2017 bestond de Vereniging Bijenteelt Putten 100 jaar. De vereniging is daarmee één van de oudste, nog actieve, verenigingen in Putten.
Sinds de oprichting is deze vereniging de enige imkervereniging in Putten geweest. De vereniging richt zich op het bevorderen en ondersteunen van de bijenteelt. In de eerste periode was de bijenteelt een belangrijke bron van inkomsten. Dit is in de loop der jaren meer verschoven naar een hobbymatige wijze van bijen houden. Leden van de vereniging wisselen onderling veel kennis en ervaring uit. Zij begeleiden startende imkers en stimuleren hen om bijen te houden. Daarnaast geven de leven van de vereniging lezingen en presentaties over de bijenteelt op basisscholen.
Een Koninklijke Erepenning wordt verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van een vereniging of instelling. Alleen de Koning kan de erepenning toekennen, die strikt op naam van de ontvangende instantie is. De vereniging mag vanaf het moment van uitreiking de onderscheiding in woord en/of beeld op briefpapier of gedrukte stukken vermelden.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *