Koninklijke onderscheiding voor drie inwoners van Putten

Ter gelegenheid van Koningsdag 2022 kregen drie inwoners van de gemeente Putten een Koninklijke onderscheiding. Eén van hen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, twee van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Alle gedecoreerden kregen bezoek van burgemeester Lambooij. Hij vertelde hen dat het de Koning heeft behaagd hen te onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de samenleving. Daarna overhandigde de burgemeester de Koninklijke onderscheiding en een boeket bloemen.

De heer J. (Sjaak) Toet (56 jaar): Ridder in de orde van Oranje-Nassau

De heer Toet vervult al jarenlang een leidende rol in de wereld van de verloskundige zorg in Nederland. Hij heeft een onuitwisbaar stempel gezet op het kwaliteitsdenken in de geboortezorg. Het is mede aan zijn gedreven en deskundige inzet te danken dat de kwaliteit van deze zorg de afgelopen decennia aanzienlijk verbeterd is. Met name de vooruitgang in de samenwerking tussen de verschillende disciplines in de geboortezorg kan hierbij worden benoemd. Dit met positieve resultaten op de uitkomsten van de zwangerschappen in Nederland (minder babysterfte). Ook heeft hij bijgedragen aan de verdere automatisering en digitalisering van de zorgprocessen in de geboortezorg.

De heer T. (Teunis) Aalten (74 jaar): Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Aalten heeft zich jarenlang ingezet voor Korfbalvereniging De Meeuwen, Tennisvereniging De Vale Ouwe en de Gereformeerde kerk. Hij deed werk wat anderen vaak niet zien. Veelal achter de schermen. Werk waarvan andere mensen soms denken dat het vanzelf gaat: het gras maaien, de bomen snoeien, de gravelbanen onderhouden. Door zijn jarenlange en belangeloze inzet, lagen het korfbalveld en het tennispark er altijd prachtig bij. Daarnaast werkte hij mee met het organiseren van boeldagen, boekenmarkten en kerstmarkten van de Gereformeerde kerk.

De heer J. (Jelmer) Beukema (76 jaar): Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Beukema wordt gekenmerkt door zijn tomeloze en kordate inzet voor de minderbedeelden in de samenleving. Als vrijwilliger was hij op diverse terreinen actief voor onder andere de Gereformeerde kerk, het Diaconaal Platform Putten, Inloophuis ’t Hart van Putten, de Voedselbank en Welzijn Putten. Door zijn inzet is een samenwerkingsverband tussen alle diaconieën binnen de gemeente ontstaan: het Diaconaal Platform Putten. Daarnaast is hij medegrondlegger van de stichting Inloophuis ’t Hart van Putten. De heer Beukema is een van de langstzittende vrijwilligers bij de Voedselbank, heeft voor langdurig werklozen in Putten een begeleidingstraject naar werk opgezet en begeleidt statushouders. Hij deed dit alles geheel belangeloos naast een drukke baan als leerkracht en naast zijn taken als mantelzorger voor zijn zoon (die weduwnaar is) en diens vier kinderen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.