Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Jonker

Dinsdag 15 mei 2018 reikte burgemeester Lambooij een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) uit aan mevrouw M.M. Jonker-Hakkert. Mevrouw Jonker (61 jaar) ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet op landelijk niveau voor o.a. de Hervormde Vrouwenbond:

1999-2003: voorzitter van de vrouwenkring Tabitha in Nijkerk.
2004-2006: voorzitter van de vrouwenkring Bidt en Werkt in Baarn.
2004-2008: bestuurslid van en vrijwilliger bij Voor Elkaar Vakantieweken, een organisatie gelieerd aan de Hervormde Vrouwenbond. Voor Elkaar Vakantieweken verzorgt vakantieweken voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en voor alleenstaanden. Mevrouw Jonker is 4 jaar voorzitter van de commissie Alleengaanden geweest van deze organisatie. Onder haar leiderschap zijn er diverse ontwikkelingen in de commissie geweest, waardoor het werken van de commissies voor de vakantieweken meer uniform werd.
2004-heden: Lid van het landelijke bestuur, vanaf 2008 in de functie van voorzitter van de Hervormde Vrouwenbond.
2006-heden: afgevaardigde namens de Hervormde Vrouwenbond in het (regionale) ZevenBondenBeraad met als doel: het onderlinge overleg tussen verschillende christelijke bonden gestalte geven. Mevrouw Jonker is sinds 2006 lid van de redactiecommissie van de ‘Hervormde Vrouw’, vanaf 2008 is zij voorzitter van deze redactiecommissie. Het blad verschijnt 11x per jaar en heeft een oplage van 9.000 exemplaren. Mevrouw Jonker doet haar werk altijd zeer consciëntieus en gedreven; van het voorbereiden en het leiden van de redactievergaderingen tot het corrigeren van de proefdruk van het blad. Daarnaast verricht zij nog veel andere werkzaamheden, zoals het benaderen van een predikant voor de Bijbelstudie, het maandelijks schrijven van ‘Contact’ (het voorwoord in de ‘Hervormde Vrouw’) en het bewaken van de identiteit en de kwaliteit van het blad.
2005-heden: lid (en om de 3 jaar voorzitter) van het comité Vrouwenbonden op Gereformeerde Grondslag, een landelijk samenwerkingsverband, waarin 4 christelijke vrouwenbonden zich beraden op verontrustende ontwikkelingen in ons lang om daarop zo mogelijk gezamenlijk te reageren. Mevrouw Jonker nam tijdens de Algemene ledenvergadering na 14 jaar afscheid als voorzitter van de Hervormde Vrouwenbond.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *