Koninklijke onderscheiding voor vier Zeewoldenaren

Burgemeester Gerrit Jan Gorter heeft vier Zeewoldenaren verrast met een Koninklijke Onderscheiding, namelijk Mevrouw Thea Reinhart, mevrouw Gerla van Leeuwen, mevrouw Iet Boer en de heer Jakob de Vries.

Thea Reinhart-Boter

Mevrouw Reinhart-Boter heeft sinds de jaren 70 meer dan 50 jaar vrijwilligerswerk gedaan. Waaronder 31 jaar als coördinator collectes van het Rode Kruis in Anloo en Zuidlaren. Ze zette de routes uit, verdeelde de collectebussen en was vele uren bezig met het handmatig tellen van de donaties. Ook richtte zij handvaardigheidsclubjes op, de gemaakt producten werden voor het Rode Kruis verkocht op markten en braderieën. Als jeugdteamleidster en scheidsrechter zette zij zich tien jaar in voor handbalvereniging HVA. Ze werkte 17 jaar als vrijwilliger in bejaardentehuis Holthuis in Annen. En ze is bij elkaar bijna 20 jaar actief geweest voor achtereenvolgens de provinciale commissie Vrouwen van Nu Annen en Flevoland. Mevrouw zet zich nog steeds in; ze is al 14 jaar wijkcontactpersoon en contactpersoon leeskring en kunstgroep Vrouwen van Nu Zeewolde. In de aan haar toegewezen wijk is ze voor alle dames een luisterend oor en zorgt ze voor bloemen/kaarten bij lief en leed.

Jakob de Vries

De heer De Vries is al sinds zijn 19e jaar actief als vrijwilliger voor diverse verenigingen en organisaties, naast zijn betaalde baan. De aanvragers noemen hem een verbinder, creatief, maatschappelijk betrokken, pragmatisch en hij is nooit te beroerd zijn handen uit de mouwen te steken. Hij heeft zich meer dan tien jaar ingespannen voor de Provinciaal Groninger Dambond in verschillende bestuursfuncties. Sinds 2002 is hij actief voor de Damclub in Harderwijk, waar hij onder andere damwedstrijden voor scholen organiseerde. De heer De Vries is 17 jaar betrokken geweest als penningmeester, financieel adviseur en secretaris bij de eigenarenvereniging villapark Happy Hill in Tsjechië. Ook is hij bijna tien jaar penningmeester van de Stichting Schooltoneel Zeewolde geweest. Op dit moment is hij nog vrijwilliger voor Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland en de Stichting Puur Zeewolde. Ook is hij medeoprichter en voorzitter van de Stichting Zeewolde Live, waarmee hij een bijdrage levert aan het verbreden van het culturele aanbod van professionele podiumkunsten in Zeewolde.

Gerla van Leeuwen-van Nederpelt

Mevrouw Van Leeuwen-van Nederpelt is sinds zij in 1991 in Zeewolde kwam wonen actief geweest als vrijwilliger. Ze staat bekend als iemand die er voor de volle 100% voor gaat en heeft veel van haar vrijwilligerstaken gedaan vanuit passie voor de zorg. Ze is 20 jaar voorzitter, secretaris, wijkhoofd en collectant van de Hartstichting afdeling Zeewolde geweest. Ook is ze al 20 jaar vrijwilliger van de EHBO afdeling Zeewolde. Tijdens de coronapandemie is ze actief geweest als vrijwilliger vanuit de EHBO bij de COVID-vaccinatiecentra in Flevoland. Op het hoogtepunt van de vaccinatiecampagne zelfs vrijwel fulltime. Ook is zij betrokken bij het VVD Netwerk Zuiderzee, waar ze momenteel de functie van secretaris vervuld. Hier laat ze haar punctuele kanten zien, zo weet ze bijvoorbeeld de procedures voor de voorbereiding voor de gemeenteraadsverkiezingen uit haar hoofd, inclusief deadlines.

Iet Boer-van Starrenburg

Mevrouw Boer-van Starrenburg is sinds 1980 vrijwilliger. Ze heeft 20 jaar gewerkt in de gehandicaptenzorg op ‘S Heerenloo: betaald en vrijwillig. Ze heeft hierbij de cliënten altijd de extra aandacht gegeven die nodig was. Zo ging ze mee naar activiteiten, maar naaide ook aangepaste kleding en bakte oliebollen op oudejaarsavond. Ook heeft mevrouw Boer zich vele jaren ingezet voor het Toon Hermans Huis Zeewolde (centrum voor leven met en na kanker), waar haar grote inlevingsvermogen enorm gewaardeerd werd. Vanaf 2000 was ze actief bij het Meldpunt en de Open Tafel Zeewolde, hier kookte ze 2 tot 3x per maand voor een groep van ongeveer 30 tot 40 ouderen. Mevrouw is nog steeds actief; in de Sfinx, waar ze woont, zorgt ze vaak voor verschillende buren. En in vakanties is ze kookbegeleidster bij een woon/zorgboerderij, waar ze als “oma Iet” graag gezien is. Kortom, vrienden en familie doen nooit vergeefs een beroep op deze mevrouw.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *