‘korfbal- en hockeyclubs pleiten voor komst van blaashal in Hoevelaken’

De korfbal- en hockeyclubs pleiten voor de komst van ook een blaashal in Hoevelaken. Dat schrijft De Stad Nijkerk. Maar in een voorstel van het college van burgemeester en wethouders meent men te volstaan met het plaatsen van alleen een blaashal in Nijkerk.

Een blaashal is een koepelvormige, opgeblazen, elastische ruimte die aan de grond is verankerd en wordt opgeblazen door perslucht. Door een blaashal te plaatsen, kan er ook in de winter op deze locatie worden getraind. De komst van één of twee blaashallen heeft de nodige voeten in de aarde ten aanzien van de exploitatie, zo werd duidelijk tijdens een beeldvormende commissievergadering. Het college gaat er vanuit dat door de verenigingen is toegezegd dat zij grotendeels de exploitatie voor hun rekening nemen. Tijdens de vergadering werd echter duidelijk dat de verenigingen daar zelf vraagtekens bij zetten. Zij zien het liefst dat de blaashal wordt geëxploiteerd door Optisport en door hen wordt gehuurd.

De beide korfbalverenigingen zien niet in hoe zij de kosten, door hen berekend op 60.000 euro per jaar aan energielasten, kunnen ophoesten. Naast het gebruik door korfbal- en hockeyclubs moet ook het bewegingsonderwjs van de blaashal gebruik gaan maken, aldus de krant.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *