Laatste inloopbijeenkomst over opvangplekken asielzoekers vandaag in Hoevelaken

De gemeente Nijkerk is op zoek naar één of meer plekken voor de opvang van in totaal 278 asielzoekers. Nijkerk vraagt inwoners om mee te denken over plekken waar dit zou kunnen. Tot 13 juli kan men hierover een vragenlijst invullen via www.nijkerk.eu/asielzoekers. Ook organiseert de gemeente inloopbijeenkomsten. Op de inloopbijeenkomsten op 27 juni in Nijkerk en op 2 juli in Nijkerkerveen zijn al veel vragen gesteld en zorgen geuit. Vandaag, woensdag 10 juli is de derde en laatste.

Gemeente stelt locaties voor
Via de vragenlijst kan men aangeven wat men belangrijk vindt bij de keuze van een opvangplek voor asielzoekers. Ook kan men ideeën aandragen voor een geschikte opvangplek. Om de gedachten en het gesprek hierover op gang te brengen, noemt de gemeente twee terreinen en een gebouw waar de opvang misschien zou kunnen komen. Ook hierover kan men een mening geven.

Geen voorkeursplekken
Het misverstand is ontstaan dat de gemeente de voorkeur heeft voor de plekken die in de vragenlijst als suggestie zijn genoemd. Hiervan is volgens de gemeente Nijkerk geen sprake. De gemeente zegt aan het begin van de zoektocht te staan en alles ligt nog open. Na het bekijken van alle reacties en de verschillende mogelijke plekken, neemt de gemeenteraad hier na de zomervakantie een besluit over. Het staat nu dus nog niet vast waar de opvang zal komen en of het om één of meer plekken gaat. De drie genoemde plekken worden op dezelfde manier gewogen als alle andere mogelijke plekken die nog worden aangedragen.

Online bijeenkomst bekijken via de website
Op 1 juli was er een online bijeenkomst over de zoektocht naar opvangplekken voor asielzoekers. Hierin vertelden burgemeester Gerard Renkema en programmamanager Vluchtelingen Chiel Naber van alles over dit onderwerp. Ook beantwoordden zij vragen van de kijkers. U kunt de uitzending terugkijken via de webpagina nijkerk.eu/asielzoekers.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht op www.nijkerk.eu/asielzoekers. Hier staat onder andere informatie over het invullen van de vragenlijst, de eisen waaraan een opvangplek aan moet voldoen en de stappen die hierna volgen. Ook kunt u vlogs over dit onderwerp bekijken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *