Landstede MBO breidt technische opleidingen uit met Fanuc robots

Vanaf het nieuwe schooljaar staan er drie nieuwe Fanuc robots in het techniekpark bij Landstede MBO in Harderwijk. De aanschaf van deze robots is mede mogelijk gemaakt door het Regionale Investeringsfonds Industriële Robotica (RIF). Met deze nieuwe robots kan Landstede MBO het keuzedeel Industriële Robotica aanbieden.
Wanneer de Fanucs op school staan is het voor Landstede MBO mogelijk om naast het reguliere programma voor studenten, ook trainingen en cursussen te verzorgen voor bedrijven in de regio.

Docent Arnold van der Zwaag is in zijn nopjes met deze ontwikkelingen: “Het is prachtig om deze robots straks in huis te hebben! Hierdoor maken we stapjes naar Industry 4.0 (Smart Technology). Het onderwijsaanbod wordt steeds mooier, dat vind ik als docent natuurlijk geweldig! Het is fantastisch om samen met studenten te werken met robots. Het vernieuwde onderwijsprogramma zorgt er ook voor dat wij ons als docenten continue blijven ontwikkelen. Op deze manier hopen we het onderwijs steeds beter aan te sluiten bij het bedrijfsleven.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *