Leefbaar Zeewolde blijft strijden tegen aantasting natuur rond het dorp Zeewolde

Een open gedeelte in het bos langs de Groenewoudseweg is volgens Staatsbosbeheer natuur van mindere kwaliteit en kan daarom worden gebruikt voor de realisatie van een zonnepark met 28.000 zonnepanelen op 7,5 hectare grond. Dat is op zichzelf al heel bijzonder want ook een open plek in het bos is een onderdeel van dat bos en zeker geen plek met een lage natuurwaarde, aldus de lokale partij Leefbaar Zeewolde. Juist de diversiteit maakt een bos tot een compleet natuurgebied.

De kleinst mogelijke meerderheid van de gemeenteraad heeft toch ingestemd met de realisatie van het zonnepark. Veel inwoners van Zeewolde hebben aangegeven hier tegen te zijn, maar uiteindelijk stemden VVD, CU, PvdA/GroenLinks en D’66 toch voor.

Leefbaar Zeewolde is en blijft tegenstander van dergelijke ontwikkelingen in de natuur rond het dorp. Dat was ook de reden dat Leefbaar Zeewolde is opgericht. De natuur staat overal onder druk en er zijn genoeg alternatieven te bedenken om op een andere locatie zonneparken te bouwen.

Geef een reactie