Man uit Nijkerkerveen rijdt fors te hard en veroorzaakt ongeluk, maar krijgt alleen boete

Met minimaal 116 kilometer per uur reed V. in Amersfoort op een weg waar je 50 mag. Daarop volgde een ernstig ongeluk. Vijf jaar na dato is de inwoner uit Nijkerkerveen hiervoor veroordeeld. Dat meldt de Stentor.

De inmiddels 28-jarige man reed op de Zielhorsterweg in zijn Audi, toen hij op 11 maart 2018 een medeweggebruiker met hoge snelheid in de flank reed. De bestuurder van de Ford Fiesta -die plotseling een verboden manoeuvre maakte op de weg en wilde keren- raakte zwaargewond en moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een taakstraf van 120 uur en zes maanden rijontzegging, maar de straf valt toch lager uit. Volgens de rechtbank had de verdachte er recht op dat zijn zaak eerder behandeld werd; iets wat wegens diverse omstandigheden niet lukte.

Mede hierdoor, en omdat de verdachte zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk en het slachtoffer geen blijvend letsel heeft opgelopen, moet de veroorzaker van het ongeluk ‘slechts’ 750 euro schadevergoeding betalen.

De aanklager en de verdachte hebben nu nog eventueel twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan, aldus de krant.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *