Meerdere meldingen van bankfraude binnen de gemeente Nunspeet

Afgelopen week kwamen er meerdere meldingen van bankfraude binnen bij de politie in Nunspeet. Hierbij deed een oplichter zich voor als iemand van de bank. De nep-bankmedewerker kwam vervolgens bij mensen thuis langs om ze via een truc op te lichten. Voornamelijk ouderen zijn slachtoffer van bank-aan-huis-oplichting.

In Nunspeet zijn meerdere personen gebeld door nep-bankmedewerkers. Telefonisch kregen de personen onder andere te horen dat er een groot bedrag van hun rekening was gehaald in het buitenland. De nep-bankmedewerker kwam vervolgens bij ze thuis langs om de bankrekening te beveiligen of de bankpas te blokkeren. Via een truc wist de nep-bankmedewerker de betreffende personen op te lichten.

Vertrouwt u een telefoongesprek niet? Hang op!

Krijgt u een verdacht telefoontje van uw bank? Hang op als u het niet vertrouwt. Laat u niet wijsmaken dat het een zeer dringende noodsituatie zou zijn. Medewerkers van Nederlandse banken komen nooit bij u thuis om uw bankzaken te regelen of om iets op te halen, als u daar niet zelf om heeft gevraagd. Meer informatie over bank-aan-huis-oplichting is te vinden op: www.veiligbankieren.nl/fraude/bank-aan-huis-oplichting/.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *