Meermaals veroordeelde ‘Vegan Streaker’ voert actie in Dolfinarium Harderwijk

Zaterdagmiddag is de dolfijnenvoorstelling in het Dolfinarium in Harderwijk stilgelegd. Dat gebeurde nadat ‘Vegan Streaker’ Peter Janssen, samen met twee andere activisten, over de omheining klom in het DolfijndoMijn. Hij demonstreerde er tegen het houden van dolfijnen in gevangenschap. In een filmpje dat circuleert op internet is te zien hoe de drie activisten over de omheining klauteren. Vlak na het begin van de voorstelling hielden de drie onder andere borden omhoog waarop staat te lezen dat dolfijnen in zee thuishoren. De activisten sprongen kort daarop in het water.

De dolfijnen bevonden zich op dat moment in een afgesloten ander deel van het bassin, zo meldt het Dolfinarium in Harderwijk. Of er aangifte wordt gedaan tegen het drietal is nog niet bekend. De politie heeft de activisten van het park verwijderd. Janssen kwam kortgeleden vrij uit de gevangenis na een straf van vijftien maanden uit te hebben gezeten voor brandstichting bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo. Dat gebeurde in mei 2020. Janssen verstoorde in 2019 ook al paardenshow Raveleijn in de Efteling.

Het Dolfinarium is tegenwoordig voorbereid op protestacties. Toen de drie demonstranten naar voren liepen, werd direct de verlichting aangezet en startte er een vooraf opgenomen bandje. In het filmpje is ook te zien dat een boze bezoeker zich begint uit te kleden omdat hij de intentie heeft om een waterworsteling met de activisten aan te gaan. Echter weten omstanders en medewerkers van het Dolfinarium de man er uiteindelijk van te weerhouden om ook in het bassin te springen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *