Minister vreest herhaling van acties zoals bij eendenslachterij Ermelo en geeft namen en locaties veehouderijen niet vrij

Minister Carola Schouten wil de namen en locaties van een groep van circa 3500 veehouderijen niet bekend maken. Het landbouwministerie zegt tot de keuze te komen om een aantasting van de persoonlijke levenssfeer en mogelijke acties van dieren- en milieuactivisten te voorkomen. Dat bleek uit de verdediging van de raadsman van het landbouwministerie dinsdag voor de rechtbank Noord-Nederland in Groningen. Daarbij houdt het ministerie de recente brandstichting bij Eendenslachterij Duck-To in het achterhoofd. Voor de brandstichting zit een man uit Stiens, bekend als de vegan streker, vast.

Achtergrond rechtszaak
Het gaat om de gegevens van een groep veehouders die konden volstaan met een melding bij de overheid omdat de stikstofuitstoot van hun bedrijf op natuurgebieden onder de norm zit voor een NB-vergunning. Doordat de Raad van State vorig jaar het Programma Aanpak Stikstof ongeldig verklaarde, kampt deze groep ondernemers met een niet actuele vergunning. Natuurbeschermingsorganisatie Mob eiste via een WOB-procedure openbaarmaking van de gegevens.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *