Moderne apparatuur in internetcafé Putten

Vele Puttenaren weten inmiddels de weg te vinden naar het Internetcafé in Woonzorgcentrum de Schauw en sinds kort ook in Elim. Vrijwilligers maken ouderen daar digitaal wegwijs op de tablet, de mobiele telefoon en de computer. Onlangs schonk de heer Doolaard, eigenaar Welcom bij Bos een nieuwe iPad en Samsung tablet aan het internetcafé.

Een van de vrijwilligers vertelt: “Onze tablets waren verouderd en aan vervanging toe. Wij zijn erg blij met de nieuwe apparatuur! Zo kunnen we mensen beter helpen en laten zien wat ze met de iPad of de tablet kunnen doen. Wij krijgen de meest uiteenlopende vragen: ‘Ik gebruik mijn mobiel alleen om te bellen, maar kan ik ook WhatsApp installeren?’ of ‘Hoe kan ik foto’s van en naar de kleinkinderen versturen?’ Wij nemen graag de tijd om het goed uit te leggen, want eenmaal thuis moet men het ook zelf kunnen doen.”

Iedereen is welkom in het Internetcafé; of u nu zelf een mobiele telefoon of iPad hebt of juist niet; ook inwoners uit Putten die willen kijken of een iPad/tablet wat voor hen is, zijn bij het internetcafé aan het juiste adres. Een iPad is gemakkelijker te bedienen dan een computer, dus aarzel niet en kom langs. Het internetcafé is elke woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur geopend. De ene week in Elim (Engweg 46) en de andere week in de Schauw (Schauwplein 27). Het eerstvolgende inloopuur vindt plaats op 20 maart in Elim.

Geef een reactie