Mogelijk baan kwijt door coronacrisis? RMT helpt!

Mensen die door de coronacrisis hun baan zijn verloren, of dreigen te verliezen, kunnen terecht bij het regionaal mobiliteitsteam Stedendriehoek en NoordWest-Veluwe. Dit doet het RMT, het Regionaal Mobiliteitsteam, online onder de naam deRegioWerktDoor. Het team helpt medewerkers uit de getroffen sectoren, zoals de horeca en retail. Dit gebeurt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Begeleiding en advies
deRegioWerktDoor biedt begeleiding, advies om werk te vinden en helpt zo nodig met bij- of omscholing. Bijvoorbeeld met extra sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding en scholing naar werk in een kansrijke sector zoals de zorg, logistiek en techniek. Ook anderen kunnen bij het RMT aankloppen, zij worden dan doorverwezen naar de juiste partner. Gemeenten, UWV, vakbonden en werkgevers in mobiliteitsteams intensief samen om ieder zoveel mogelijk naar werk te begeleiden.

Werkgeversservicepunt
Via het Werkgeversservicepunt helpt het RMT ondernemers om personeel te vinden. Er is verder speciale aandacht voor zzp’ers, mensen uit de Banenafspraak en jongeren. Ook is er hulp op het gebied van schulden en scholing. Zo kunnen de teams ook mensen bij- en omscholen via praktijkleren in het mbo, waarbij iemand tijdens het werk (een deel van) een mbo-opleiding kan doen.

Zie ook
www.regiowerktdoor.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *