Mogelijk tijdelijk noodfonds in Harderwijk

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk stelt aan de raad voor een tijdelijk noodfonds voor ondernemers in te richten. De bedoeling van het fonds is leningen te verstrekken aan Harderwijker ondernemers die niet in aanmerking komen voor een zogeheten Tozo-uitkering. En die hebben aangetoond dat voor het voortbestaan van hun bedrijf financiële ondersteuning noodzakelijk is. Het voorstel is om op basis van het noodfonds renteloze leningen van maximaal 5.000 euro per ondernemer te verstrekken voor de duur van twee jaar.

Wethouder Bert van Bijsteren is blij met dit voorstel: ‘We doen er binnen onze mogelijkheden alles aan om ondernemers te ondersteunen. Dat doen we als college graag samen met hen en met de raad. Het noodfonds is een mooie aanvulling op de maatregelen die tot op heden zijn genomen.”

Met het noodfonds wil de gemeente Harderwijker ondernemers helpen extra liquiditeit te verkrijgen en daarmee de kans op voortbestaan te vergroten. Het college realiseert zich terdege dat dit een korte termijn maatregel is.
Op 1 april besloot het college om naar aanleiding van vragen vanuit de raad en een voorstel van Harderwijker ondernemers een onderzoek te doen naar het instellen van een noodfonds.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *