Naam nieuwe ontmoetingsruimte Ermelo-West bekend

De nieuwe ontmoetingsruimte voor Ermelo-West gaat De Vleugel heten. Het gebouw komt naast de Westerkerk. Degene die de naam heeft bedacht, lichtte zijn inzending als volgt toe:

Het gebouw is in zekere zin een zijvleugel van de kerk. Bovendien doet de naam De Vleugel denken aan de vele straten in Ermelo-West die een vogelnaam hebben. Maar het allermeest is van belang dat in de naam De Vleugel de gedachte meeklinkt dat je in deze nieuwe ruimte geborgenheid kunt vinden. Kortom een thuis voor Ermelo-West.

Wat is de dorpendeal?

In 2021 is in Ermelo-West gestart met de uitvoering van de dorpendeal. In de dorpendeal werken verschillende partijen samen (Wijkvereniging Ermelo-West, De Parasol, de Westerkerk, Welzijn Ermelo en de gemeente Ermelo). Op basis van een lokaal initiatief hebben zij via de dorpendeal subsidie ontvangen van de provincie Gelderland en de gemeente Ermelo. Hierin wordt met elkaar gebouwd aan een wijk waar bewoners saamhorigheid ervaren, waar een plek voor ontmoeting en activiteiten is. Het realiseren van een ontmoetingsruimte maakt hier deel van uit. Dit jaar hoopt men te starten met de bouw van De Vleugel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.