Nationale Herdenking bij monument aan de Engweg in Putten

Op woensdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking in Putten plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat.

Herdenkingsbijeenkomst

Voorafgaand aan de herdenking is er een herdenkingsbijeenkomst in de gereformeerde kerk (Achterstraat 39). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door samenwerkende kerkgenootschappen in samenwerking met de gemeente. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Stille tocht

Na de herdenkingsbijeenkomst start om 19.45 uur de stille tocht vanaf de gereformeerde kerk naar de Oude Algemene Begraafplaats. De weg naar de plaats van de plechtigheid wordt te voet en in volkomen stilzwijgen afgelegd. Belangstellenden mogen aansluiten bij deze stille tocht. Vlaggen en vaandels worden niet meegevoerd en er worden geen toespraken gehouden.

Herdenking

Nadat Excelsior een aantal minuten voor 20.00 uur twee coupletten van een koraal heeft gespeeld, volgen om 20.00 uur de twee minuten van stilte en bezinning. Bij de plechtigheid geeft een trompetsignaal het begin en einde van de twee minuten stilte aan. Van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur luiden de klokken van de kerken.

Na de twee minuten stilte volgt het Wilhelmus. Hier mag men meezingen. Daarna legt burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote namens het gemeentebestuur een krans.

Ook diversie instanties leggen een krans bij het monument, zoals Stichting Oktober 44 en samenwerkende kerken. Sem Aalten en Debra van Helden van basisschool De Wegwijzer leggen namens alle leerlingen uit Putten een krans. De plechtigheid bij het monument eindigt met het spelen van een koraal.

Vlag halfstok

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangen bij het monument en van alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok. Bij zonsondergang dienen alle vlaggen ingehaald te worden

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *