Nationale Herdenking bij monument aan de Engweg in Putten

Zaterdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking in Putten plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat. Belangstellenden zijn welkom om de herdenkingsbijeenkomst, de stille tocht en de plechtigheid bij het monument bij te wonen.

Herdenkingsbijeenkomst
Dit jaar organiseren de Gereformeerde kerk en de Hersteld Hervormde Gemeente – in samenwerking met Gemeente Putten – een herdenkingsbijeenkomst. Deze vindt plaats in de Gereformeerde kerk aan de Achterstraat 39 en begint om 19.00 uur.

Stille tocht
Om 19.45 uur is er een stille tocht vanaf de Gereformeerde kerk naar de Oude Algemene Begraafplaats. De weg naar de plaats van de plechtigheid wordt te voet en in stilte afgelegd.

Herdenking
Om 20.00 uur is iedereen twee minuten stil. Daarna legt burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Ook diversie instanties leggen een krans bij het monument. Rodney Roos en Siem de Koning uit groep 8 van de Ichthusschool leggen een krans namens alle leerlingen uit Putten. De plechtigheid eindigt met het zingen van het Wilhelmus.

Er zijn stoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is er ruimte voor rolstoelen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *