Nationale Herdenking bij monument aan Engweg in Putten

In Putten vindt op donderdag 4 mei de Nationale Herdenking plaats bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg/Molenstraat. Belangstellenden zijn welkom om de herdenkingsdienst, de stille tocht en de plechtigheid bij het monument bij te wonen.

Herdenkingsbijeenkomst

Voorafgaand aan de herdenking is er een herdenkingsbijeenkomst in de Gereformeerde kerk aan de Achterstraat 39. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de samenwerkende kerken in samenwerking met de gemeente. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Stille tocht

Na de herdenkingsbijeenkomst start om 19.45 uur de stille tocht vanaf de Gereformeerde kerk naar de Oude Algemene Begraafplaats. De weg naar de plaats van de plechtigheid wordt te voet en in volkomen stilzwijgen afgelegd. Vlaggen en vaandels worden niet meegevoerd en er worden geen toespraken gehouden.

Herdenking

Nadat Excelsior een aantal minuten voor 20.00 uur twee coupletten van een koraal heeft gespeeld, volgen om 20.00 uur de twee minuten van stilte en bezinning. Bij de plechtigheid geeft een trompetsignaal het begin en einde van de twee minuten stilte aan. Van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur luiden de klokken van de kerken.

Na de twee minuten stilte volgt het Wilhelmus. Aanwezigen mogen hierbij meezingen. Daarna legt burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur.

Ook diverse instanties leggen een krans bij het monument. Do Klompenhouwer en Caro Zwijnenberg uit groep 8 van de Gabriëlschool leggen namens alle leerlingen uit Putten een krans. De plechtigheid bij het monument eindigt met het spelen van een koraal.

Vlag halfstok

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangen bij het monument en alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok. Iedereen die de vlag halfstok hangt, dient deze bij zonsondergang binnen te halen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *