Nationale Herdenking op Begraafplaats Oostergaarde Harderwijk

Op vrijdag 4 mei vindt de jaarlijkse Nationale Herdenking plaats op de Begraafplaats Oostergaarde aan het Oosteinde in Harderwijk.

18.00 uur tot zonsondergang
Bij openbare gebouwen worden de vlaggen halfstok gehangen. Particulieren worden verzocht deze gedragslijn te volgen.

19.00 – 19.15 uur
Genodigden en degenen die onmiddellijk na de twee minuten stilte deelnemen aan het leggen van een bloemstuk (en zich daarvoor op de aangegeven wijze hebben aangemeld), verzamelen zich in de aula van de Begraafplaats Oostergaarde.

19.20 uur
Verzamelen van belangstellenden bij de hoofdingang van de Begraafplaats Oostergaarde aan Oosteinde 12 voor het houden van een stille omgang langs de graven van de gevallenen. Uitdelen van flyers aan belangstellenden door leden van Scoutinggroepen Verbraak Margriet en Ragay Redoz Harderwijk

19.25 uur
Aanvang stille omgang. Tijdens deze tocht zullen geen vlaggen en vaandels worden meegevoerd.

19.45 – 19.59 uur
Luiden van de kerkklokken, gevolgd door taptoesignaal.

20.00 uur
Twee minuten absolute stilte. U wordt verzocht deze plechtige stilte overal en algemeen in acht te nemen.

20.02 uur
Zingen eerste en zesde couplet Wilhelmus. Aansluitend toespraak burgemeester Van Schaik en voordracht gedicht door Mariëlle van Wijhe. Bloemlegging door nabestaanden, autoriteiten, kerkelijke en maatschappelijke organisaties en scholen, geassisteerd door leden van Scouting Verbraak Margriet Groep en Ragay Redoz. Defilé langs het herdenkingskruis en bloemlegging. Tijdens de kranslegging en het defilé brengt muziekvereniging Kunst Na Arbeid passende muziek ten gehore.

21.10 uur
Vlaggen worden gestreken

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *