Natuurliefhebbers gezocht voor bramenpluk op de Veluwe

Natuurliefhebbers die graag een bijdrage leveren aan het behoud en herstel van de Veluwse natuur, kunnen in de maand augustus, vlak voor een graasdrukmonitoring in september, meedoen aan het ontdoen van plots en exclosures van bramen.

Graasdrukmonitoring op de Veluwe
In september gaat een groep vrijwilligers van start met het monitoren van graasdruk op 140 locaties op de Veluwe. Samen met terreinbeheerders zullen zij steekproefsgewijs de graasdruk meten door middel van topvraatmetingen en exclosure-metingen. De graasdruk speelt een cruciale rol bij de verjonging en herstel van het bos.

Sommige van de te monitoren locaties zijn volledig of gedeeltelijk overwoekerd door bramen, waardoor ze moeilijk bereikbaar zijn. Voordat de monitoring in september plaats kan vinden, moeten deze locaties vrijgemaakt worden van bramen.

Bramenplukkers gezocht
Voor de hele maand augustus worden knippers gezocht die de plots en exclosures willen ontdoen van bramen. De bramen die men knipt of plukt mag de deelnemer gewoon meenemen. Meer informatie via slgelderland.nl/formulieren/bramen-veluwe.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *