Netverzwaring in Nijkerk

Om stroomstoringen te voorkomen vindt in Nijkerk een netverzwaring plaats. We maken steeds meer gebruik van het elektriciteitsnetwerk, om ons huis te verlichten en te verwarmen, om te koken, te werken, elektrische apparaten te gebruiken en op te laden, stroom voor elektrische auto’s en fietsen. Daarnaast wordt ook stroom geleverd, dankzij zonnepanelen.

Aanpassen
Stroom die duurzaam is opgewekt met wind of zon is een hele goede vervanging van fossiele brandstoffen zoals aardgas en olie. Want die zijn schadelijk voor de natuur en het klimaat. Daar zet Nijkerk vol op in. Daar zijn wel wat aanpassingen voor nodig. Want doordat een stuk meer van het elektriciteitsnetwerk wordt gevraagd dan vroeger, wordt de kans op stroomstoringen groter. Vandaar dat gestart is met het verzwaren van het net. Zodat ieder huis stroom kan blijven krijgen én kan blijven leveren.

Kabels, huisjes en aansluitingen
Om ervoor te zorgen dat alle huizen voldoende stroom krijgen en kunnen leveren, is Liander bezig met nieuwe en meer kabels trekken, meer en grotere elektriciteitshuisjes bouwen en zorgen voor nieuwe elektrische aansluitingen.

Elektriciteitshuisje
Vroeger kon met één elektriciteitshuisje heel veel huizen voorzien worden van genoeg stroom. Omdat we nu veel meer elektriciteit gebruiken, werkt het oude systeem niet meer voldoende. Zeker op de moment dat er veel stroom tegelijkertijd wordt gevraagd (in de ochtend en avond, wanneer de meeste mensen thuis en wakker zijn), kan één elektriciteitshuisje al bijna niet meer genoeg leveren. Daarom komen er meer elektriciteitshuisjes en grotere.

Voldoende stroom voor iedereen
Dat is nodig, zodat er genoeg ruimte op de kabels is om als huishouden veel stroom te gebruiken en om stroom terug te leveren aan het net. Bovendien komen er ook steeds nieuwe huizen en bedrijven bij, die ook stroom nodig hebben. Om die redenen krijgt het elektriciteitsnet een flinke upgrade.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *