Nieuw plan in de maak voor ontsluiting locatie Zandlaan Harderwijk

Er komt een nieuwe ontsluiting voor de ondernemers aan de Zandlaan in Harderwijk. Naar verwachting zal in 2022 een definitief plan op tafel liggen. De afrit van de A28 wordt omgebogen waarbij er vanuit het gebied een toe- en afrit wordt gerealiseerd die aansluit op de N302.

Er is al geruime tijd behoefte aan een betere ontsluiting van de Zandlaan

De locatie wordt nu ontsloten dwars door de wijk Wittenhagen. Dat is niet wenselijk en potentieel gevaarlijk. De huidige bestemming biedt voor een aantal hier gevestigde ondernemers te weinig ruimte, waardoor een aantal terreinen al langere tijd braak liggen.

De nieuwe ontsluiting wordt gefinancierd door de zittende ondernemers

De zittende ondernemers zijn blij met deze ontwikkeling en aanpak, evenals de inwoners van de wijk Wittenhagen. In ruil voor het investeren in  de nieuwe ontsluiting  zal in het bestemmingsplan meer ruimte geboden worden voor de bedrijven om te ondernemen.

De gemeente hoopt met alle betrokkenen tot een akkoord te komen

De ontsluiting zal direct aansluiten op de A28 afrit en de N302. Rijkswaterstaat en Provincie hebben al eerder aangegeven hun medewerking te willen verlenen.

Wonen is geen aantrekkelijk alternatief

De locatie Zandlaan ligt ingeklemd tussen de A28, de N302, de spoorlijn en twee hoogspanningslijnen. Daardoor  is deze plek niet geschikt en ook niet aantrekkelijk om woningen te bouwen. Dat blijkt uit een Quickscan van de Omgevingsdienst, aldus de gemeente Harderwijk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *