Nieuwe bewoners van oude bibliotheek Harderwijk kunnen weer niet verhuizen

De nieuwe bewoners van de oude bibliotheek in Harderwijk kunnen opnieuw niet volgens plan hun intrek nemen in het pand aan de Academiestraat. De geplande oplevering van de nieuwe appartementen in het centrum van Harderwijk, vandaag en morgen, gaat opnieuw niet door. De gemeente Harderwijk heeft na een inspectie het pand niet in orde bevonden. Dat zou te maken hebben met brandveiligheids- en constructieve redenen. De huurders hadden,na maanden vertraging, de hoop nu eindelijk de verhuisdozen te kunnen uitpakken op de nieuwe locatie.

Conflict leek opgelost
Ruim een week geleden meldde de Veluwe FM nieuwsredactie dat het bouwconflict in Harderwijk opgelost leek, en dat aannemer Bert Jansen weer aan de slag kon. Eerder riep de rechter de eigenaar van het bouwproject terug. De aannemer had sloten opgehangen en hekken om het complex geplaatst omdat hij maar niet betaald kreeg. Daarop had de eigenaar van het pand de sloten en hekken weggehaald. De rechter stelde de eigenaar daarop een boete van 100.000 euro per dag in het voooruitzicht als de eigenaar de sloten niet terug zou hangen en de hekken niet opnieuw zou plaatsen.

Uitspraak rechter
De werkzaamheden werden in een kort geding stilgelegd door de rechter. De oplossing voor dat conflict was dat de eigenaar van het project de aannemer na het kort geding alsnog heeft betaald. Nu gooit de gemeente Harderwijk dus roet in het eten voor de nieuwe bewoners. Die krijgen naar alle waarschijnlijkheid in de loop van de volgende week meer nieuws over de ontstane situatie.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *