Nieuwe coldcasekalender, aandacht voor verdwijningszaak Putten

De politie heeft ook dit jaar een coldcasekalender uitgebracht. De meeste moordonderzoeken in Nederland worden opgelost. Helaas lukt dat niet altijd. Nabestaanden blijven zich al die jaren afvragen wie hun geliefde vermoord heeft, en waarom? Sinds enige jaren kan het misdrijf moord niet meer verjaren. En dat betekent dat onopgeloste moordzaken (die nog niet verjaard waren) altijd onderzocht kunnen worden.

Speciale politieteams
Daarom zijn er overal in het land speciale teams bij de politie die zich bezighouden met deze zogenoemde cold cases. De nieuwe kalender met onopgeloste zaken wordt ook bij de reclassering opgehangen. De eerste editie van de ‘coldcasekalender’, die in 2017 werd verspreid onder Nederlandse gevangenen, heeft 78 tips opgeleverd, waarvan 32 bruikbaar, meldt de politie.

Aandacht voor verdwijningszaak Putten
In week 43 is er aandacht voor een verdwijningszaak in Putten. Op 6 augustus 1994 vertrok Maria van der Zanden op haar racefiets voor een fietstocht, maar ze keerde nooit terug naar huis. Het vermoeden bestaat dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf. De beloning voor de gouden tip in deze zaak bedraagt 15.000 euro.

De coldcasekalender 2018 is hier te bekijken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *