Nijkerk: buurtschap Appel verwelkomt koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Het buurtschap Appel in Nijkerk heeft donderdag koning Willem-Alexander en koningin Máxima omarmd. Het bezoek aan Appel duurde nog geen uur, maar lang genoeg voor de inwoners om het koninklijk paar te begroeten. Koningin Máxima had speciaal voor het bezoek aan Appel een Appelgroene jurk aangetrokken.

Het bezoek in Nijkerk begon bij de aankomst van de koning en de koningin bij Maan restaurant. De ruim zestig kinderen van christelijke basisschool De Appelgaard wachtten het koninklijk paar op, zwaaiend met vlaggetjes. Burgemeester Renkema en commissaris van de Koning John Berends waren present voor de officiële ontvangst.

Vervolgens maakten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een korte wandeling over het klompenpad. Daar liet het koninklijk paar zich informeren over het historische cultuurlandschap door vrijwilligers die het pad onderhouden. Met een agrarisch ondernemer spraken zij over het grondgebruik en met de landgoedeigenaar over het beheer van het 340 hectare grote landgoed. Tot slot hield het gezelschap even halt bij de koningslinde die als herinnering aan het werkbezoek is geplant op landgoed Appel. Op een messing plaatje staat te lezen: Geplant ter ere van het streekbezoek van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima op 31 augustus 2023.

Het bezoek aan Appel was het eerste onderdeel van een werkbezoek van het koninklijk paar aan de Gelderse Vallei. Na de gemeente Nijkerk vertrok het koninklijk paar naar Barneveld en Scherpenzeel. Via Ede en Bennekom vormde het bezoek aan Wageningen de afsluiting.

Burgemeester Gerard Renkema kijkt tevreden terug op het bezoek van het koninklijk paar: “We hebben het historische landschap in Appel laten zien en verteld wat er speelt in het buitengebied van de gemeente en hoe diverse partijen hier samenwerken, recreëren en leven. Het is mooi om te zien hoe in Appel nieuwe economische en recreatieve ontwikkelingen in het buitengebied een kans krijgen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *