Nijkerk gestart met project ‘Maatje achter de Voordeur’

De gemeente Nijkerk is gestart met het project Maatje achter de Voordeur. Het doel van Maatje achter de Voordeur is om mensen die komen uit een situatie van partnergeweld, seksueel geweld en/of kindermishandeling te helpen hun leven opnieuw op te bouwen. Hiervoor zoekt de gemeente vrijwilligers (ervaringsmaatjes) die hun eigen ervaring op het gebied van geweld willen inzetten om anderen te helpen.

Misschien kent u de zoektocht van onmacht naar kracht. Dan weet u als geen ander hoe moeilijk die zoektocht is. Vertrouwen herstellen in jezelf en in anderen is een moeilijk proces. Het is belangrijk iemand in je omgeving te hebben die je begrijpt, je steunt en hoop biedt. En van wie de kracht en het zelfvertrouwen een voorbeeld zijn in het herstel. Door uw ervaring en kennis in te zetten kunt u iemand inspireren om weer vertrouwen te hebben. En om stappen te zetten uit de eenzaamheid.

Hoe helpt u de ander?
Als ervaringsmaatje wordt u gekoppeld aan een deelnemer. De gemeente zegt hierbij altijd naar een goede match tussen beiden te kijken. Het maatje biedt steun en een luisterend oor. Het verschilt per deelnemer waar behoefte aan is. Dit kan samen iets ondernemen zijn, bijvoorbeeld samen wandelen. Waardoor iemand uit een isolement komt. Of meegaan naar moeilijke gesprekken met instanties. Maar er ook gewoon zijn voor diegene op moeilijke momenten, waardoor iemand gerustgesteld wordt. Helpt u mee anderen de veerkracht terug te vinden en geweld te overwinnen? En wilt u uw ervaringen inzetten voor anderen?

Training
Begin mei 2023 start een training om als ervaringsmaatje aan de slag te gaan. De trainer is zelf ook ervaringsdeskundig. U blijft daarna professionele begeleiding houden en hebt contact met andere ervaringsmaatjes. U staat er dus niet alleen voor.

Informatie en aanmelden
Meer informatie staat op www.maatjeachterdevoordeur.nl. Via deze website kunt u zich ook aanmelden om als ervaringsmaatje de training te krijgen. Of neem contact op met Sandra Loerakker, ervaringsdeskundig trainer via s.loerakker@moviera.nl of 088 – 37 44 631. Er is al een aantal aanmeldingen, maar er is nog plek voor extra aanmeldingen.

De gemeente Nijkerk werkt bij Maatje achter de Voordeur samen met de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel en met Moviera.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *