Nijkerk informeert inwoners over stand van zaken tijdelijke noodopvang vluchtelingen

Het college van de gemeente Nijkerk wil medewerking verlenen aan het verzoek van het COA om voor 2,5 jaar in het EK-gebouw in Hoevelaken een noodopvang te realiseren voor 350 asielzoekers. Zodat zij een goed verblijf kunnen hebben. Het college hoopt daarbij op zoveel mogelijk steun vanuit de inwoners.

In juni voerden het college gesprekken met ongeveer 200 inwoners en 25 ondernemers. Voor alle aanwezigen was er ruimte om zich te laten informeren, zorgen en ideeën te uiten en steun te geven. De ontmoetingen waren volgens de gemeente Nijkerk intensief en op momenten ook emotioneel. In zeventien groepen is er geluisterd naar alle meningen, standpunten, twijfels, angsten en oplossingen, over hoe Nijkerk omgaat met de tijdelijke opvang was er verschil van mening.

Het ging met name om:

  • Waarom de locatie EK-gebouw en niet een andere locatie;
  • Waarom 350 mensen opvangen en niet wat minder;
  • Hoe is de veiligheid georganiseerd rond deze opvang.

Dit zijn gevoelens en signalen die het college naar eigen zeggen zeer serieus neemt. En waarvoor het college aandacht heeft. Daarom is in de eerste helft van september een openbare informatiebijeenkomst voor de inwoners van Hoevelaken.

Meer informatie is te vinden op de pagina Asielzoekers in Hoevelaken

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *