Nijkerk kapt bomen in buitengebied

De gemeente Nijkerk gaat bomen in het buitengebied kappen. Door de laatste twee droge zomers zijn er veel bomen dood gegaan of staan er zo slecht bij dat ze een gevaar opleveren. Ondanks het natte voorjaar werkt de droogte van de laatste zomers nog steeds door. Het gaat vaak om berkenbomen, deze bomen wortelen nogal oppervlakkig waardoor ze extra gevoelig zijn voor droogte. Ook uit de boomveiligheidscontrole die de afgelopen maanden is uitgevoerd, komt naar voren dat er in het buitengebied dode bomen staan die gekapt moeten worden.

Nieuwe bomen
Op de meeste locaties plant Nijkerk in het komende plantseizoen nieuwe bomen terug.

Flierboomspecialisten bv. gaat in juli bomen kappen. De meeste bomen staan in het gebied – Beulekamperweg – Deuverdenseweg – Eerste Kruishaarseweg – Nieuwe Voorthuizerweg Slichterhorsterweg.

Duifhuis en Kastanjelaan
Aan Duifhuis en Kastanjelaan staan 7 kastanjes die gekapt moeten worden. Deze bomen hebben de ‘kastanjebloedingsziekte’. Het kappen van deze bomen is ook in juli. Uit de inspectie blijken deze kastanjes aangetast zijn door deze ziekte, en dat ze onveilig zijn om langer te laten staan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *