Nijkerk opent opnieuw de deuren van de Klimaatkamer

In Nijkerk heeft wethouder René Windhouwer opnieuw de deuren van de Klimaatkamer geopend. Dit keer staat het pop-up-loket naast de supermarkt op het Wheemplein. Fatima El Baghdadi was de eerste bezoeker en ontving daarom uit handen van de wethouder een gratis tuinplant.

Gratis advies
Wethouder Windhouwer: “Dankzij de Klimaatkamer kunnen inwoners van de gemeente op een makkelijke manier aan info komen over hoe je je huis en tuin kunt vergroenen.” Dit advies is gratis en vrijblijvend.

Biologisch en inheems
Zowel de vaste tuinplant als de bloemzaadjes zijn biologisch gekweekte en inheems. De plant en bloemen horen dus oorspronkelijk thuis in het Nederlandse landschap en zullen daardoor makkelijk groeien. Bovendien dienen ze als voedsel, schuilplek en broedkamer voor tal van insecten. En daar zijn ook de vogels blij mee. Zo dragen het plantje en de zaadjes bij aan de balans van de biodiversiteit in Nijkerk.

Advies om de hoek
Het Wheemplein is de vierde locatie voor de Klimaatkamer. Eerder stond het loket al in Nijkerkerveen, in Hoevelaken en op de Koetsendijk in het centrum van Nijkerk. Eens in de zoveel tijd verhuisd de Klimaatkamer. Zodat het loket telkens weer ergens anders dichtbij is voor inwoners van de gemeente.

Openingstijden Klimaatkamer
De Klimaatkamer is van dinsdag tot en met zaterdag open van 12.00-16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Voor vragen en informatie kunnen mensen gewoon langskomen.

Meer informatie over de Klimaatkamer is te vinden op www.duurzaam-nijkerk.nl/klimaatkamer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *